Skip to main content

KARISTA 2017

Assalamualaikum, post kali ini menceritakan tentang penglibatan saya pada Karnival Sukan Staff UiTM (KARISTA) yang telah berlangsung pada 30 April - 5 Mei 2017 di UiTM Shah Alam. Sepertimana sebelum ini, saya menjadi atlet UiTM Perlis bagi acara pingpong campuran.
Alhamdulillah, walaupun berada pada kedudukan terakhir di peringkat kumpulan. Pasukan kami berjaya mara ke separuh akhir. Namun kecundang di tangan pasukan UiTM Terengganu. 
KARISTA kali amat bermakna sekali buat saya. Antaranya:
  1. Dapat berkenalan dengan rakan-rakan dari kampus lain
  2. Berkesempatan berjumpa dengan Dr Wan Fairos (Timbalan Rektor PJIA) dan Dr Syerina. Kebetulan Dr Wan Fairos adalah PhD holder dalam bidang statistik. Kami berdiskusi dengan panjang lebar tentang research dan beliau berkongsi tips dan pengalaman kepada saya untuk meneruskan pengajian ke peringkat PhD.
  3. Yang paling best - dapat jumpa isteri dan anak-anak selama seminggu.
Suku Akhir: Perlis(2) vs UiTM Sg. Buloh
Separuh Akhir: Perlis(0) vs Terengganu(2)
Dr Wan Fairos dan Dr Syerina
InsyaAllah next KARISTA 2018 UiTM Kedah

  

Comments

Popular posts from this blog

Pengelasan Ijazah Sarjana Muda

Ramai diantara pelajar tidak tahu tentang kelas-kelas bagi program ijazah sarjana muda yang sedang pelajar ikuti. Hal ini perlu diketahui kerana setiap kelas mempunyai implikasi tertentu.
Ijazah Sarjana Muda terbahagi kepada 4 kelas: Kelas Pertama (CGPA 3.50 - 4.00)Kelas Kedua Atas (CGPA 3.00 - 3.49)Kelas Kedua Bawah (CGPA 2.20 - 2.99)Kelas Ketiga (CGPA 2.00 - 2.19)
Kebaikan/Keburukan setiap kelas:
Kelas Pertama:Mudah mendapat biasiswa untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Master dan PhDAntara syarat khas untuk biasiswa PhD ke luar negaraMenjadi perhatian syarikat-syarikat (tetapi tidak semua) untuk diterima bekerja.Tidak perlu bayar PTPTN (pinjaman bertukar kepada biasiswa)
Kelas Kedua AtasAntara syarat minima untuk biasiswa Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTMSyarat wajib untuk memohon meneruskan pengajian ke peringkat Sarjana (Master)Ada sesetengah syarikat-syarikat besar menetapkan syarat ini untuk dibenarkan buat latihan praktik.

Kelas Kedua Bawah dan Kelas Ketiga Anda boleh berjaya dalam…

Borang Maklumat Pelajar

Assalamualaikum, kepada para pelajar, anda dikehendaki untuk mengisi Borang Maklumat Pelajar yang telah disediakan.


Terima kasih atas kerjasama yang diberikan.

Assignment 3 QMT181/216

Assalamualaikum.

Sila buat soalan dibawah dan bawa ke kelas pada minggu hadapan untuk perbincangan.

1) April 2010 - Q2
2) October 2010 - Q2
3) October 2008 - Q2

Di akhir perbincangan, soalan2 ini hendaklah dihantar untuk markah assignment. Sekiranya saya dapati ada dikalangan pelajar yg meniru hasil kerja pelajar lain, saya tidak teragak2 untuk mengecualikan pelajar itu daripada menghadiri quiz & test pada masa hadapan.

Sekian.