Skip to main content

Teaching Aid Competition 2014

Alhamdulillah saya dan dua orang pelajar dibawah seliaan (Mastura Ahmad dan Ainaa Abu Bakar - Pelajar Sarjana Muda Matematik Pengurusan, CS228) telah menyertai Teaching Aid Competition (TAC) 2014 anjuran Pubic Interest Centre of Excellence (PICE), Universiti Teknologi MARA Kedah di One Hotel Helang, Langkawi.

Program ini berlangsung pada 5-6 November yang lalu. Walaupun tidak membawa sebarang anugerah, tetapi kami memperoleh pengalaman yang amat berguna untuk kejayaan masa hadapan. InsyaAllah akan berusaha untuk yang lebih baik.

Produk: In-Stats (Independent, Interesting, Intelligent Statistics). Brochure klik sini

Pensyarah:
  1. Azlan b. Abdul Aziz
  2. Norazriani bt. Mohamad
Pelajar:
  1. Ainaa Abu Bakar
  2. Mastura Ahmad
(untuk paparan yang lebih jelas, sila klik pada gambar)Comments

Popular posts from this blog

Pengelasan Ijazah Sarjana Muda

Ramai diantara pelajar tidak tahu tentang kelas-kelas bagi program ijazah sarjana muda yang sedang pelajar ikuti. Hal ini perlu diketahui kerana setiap kelas mempunyai implikasi tertentu.
Ijazah Sarjana Muda terbahagi kepada 4 kelas: Kelas Pertama (CGPA 3.50 - 4.00)Kelas Kedua Atas (CGPA 3.00 - 3.49)Kelas Kedua Bawah (CGPA 2.20 - 2.99)Kelas Ketiga (CGPA 2.00 - 2.19)
Kebaikan/Keburukan setiap kelas:
Kelas Pertama:Mudah mendapat biasiswa untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Master dan PhDAntara syarat khas untuk biasiswa PhD ke luar negaraMenjadi perhatian syarikat-syarikat (tetapi tidak semua) untuk diterima bekerja.Tidak perlu bayar PTPTN (pinjaman bertukar kepada biasiswa)
Kelas Kedua AtasAntara syarat minima untuk biasiswa Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTMSyarat wajib untuk memohon meneruskan pengajian ke peringkat Sarjana (Master)Ada sesetengah syarikat-syarikat besar menetapkan syarat ini untuk dibenarkan buat latihan praktik.

Kelas Kedua Bawah dan Kelas Ketiga Anda boleh berjaya dalam…

Borang Maklumat Pelajar

Assalamualaikum, kepada para pelajar, anda dikehendaki untuk mengisi Borang Maklumat Pelajar yang telah disediakan.


Terima kasih atas kerjasama yang diberikan.

Assignment 3 QMT181/216

Assalamualaikum.

Sila buat soalan dibawah dan bawa ke kelas pada minggu hadapan untuk perbincangan.

1) April 2010 - Q2
2) October 2010 - Q2
3) October 2008 - Q2

Di akhir perbincangan, soalan2 ini hendaklah dihantar untuk markah assignment. Sekiranya saya dapati ada dikalangan pelajar yg meniru hasil kerja pelajar lain, saya tidak teragak2 untuk mengecualikan pelajar itu daripada menghadiri quiz & test pada masa hadapan.

Sekian.