Skip to main content

QMT425 : Simulation

Salam,

Saya dapati kebanyakan students risau tentang soalan simulation (15markah) & saya juga risau sekiranya u all semua not perform well because of this question. Therefore, i would like to have discussion class (extra class - not compulsory) for those who want to excel.

Thanks.

Comments

  1. bla sir?
    sy nk join.

    ReplyDelete
  2. kepada yang nak join tolong berikan nama, n tolong prepare 3 soalan past year yg saya nak gunakan iaitu:

    April 2011
    April 2010
    October 2009

    ReplyDelete
  3. sir blh sy dapatkan detail utk kls tu..bila tarikhnye and kt mana..

    utk 425 je ke? yg amek 437 nk jugak blh?

    ReplyDelete
  4. ~saya nak join sir...bg nama kat sini ka sir???

    ReplyDelete
  5. nak3....group kami 4org nk joint...

    ReplyDelete
  6. jom2... nk tau tmpt n mase

    ReplyDelete
  7. mael cha n da geng 6org sir...

    ReplyDelete
  8. dila,faz,shida..kmi 3 org sir..bila nk bt kelas 2 sir???

    ReplyDelete
  9. megat,aizat jumat,aizat akmal,muhamin dan redzuan. kami perlu kelasssss.

    ReplyDelete
  10. mira,anis,nad,atin, 4 orng..

    ReplyDelete
  11. mira,neesa,ami, milin,nina... (class C ) nk join jgk.

    ReplyDelete
  12. fatin & adila mahu turut serta

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..

    ok sir.. kami harap sgt ada kelas.. :)

    kami Azwa dan Fiza p0n nak join [ BMB3Bb ]

    ReplyDelete
  14. norliana bt abdul aziz turut serta :)

    ReplyDelete
  15. yana & faeznur bmb3ab..kmi nk join sama

    ReplyDelete
  16. kami 4 org:
    -syahirah
    -amalina
    -mimi
    -alyaa

    ReplyDelete
  17. kalau boleh keutamaan pada yg amik QMT425, tapi kalau yg hadir sikit ape salahnya

    ReplyDelete
  18. anisa suhana,farahin aznin,shafiqa shaheran..mau joinnnnn :)

    ReplyDelete
  19. mimie aiza&nur nawwar

    ReplyDelete
  20. sir, kami nak..
    Insyirah,shahril,Atikah,aini,Puteri dan Nor fadzilah hassan..

    ReplyDelete
  21. farihin dan yusrho jugak nak ikut serta... kelas kat mana sir??

    ReplyDelete
  22. hilwa jugak nak join.

    ReplyDelete
  23. akan dimaklumkan esok...kene cari kelas kosong

    ReplyDelete
  24. nk join...iffah,putri n syahirah..kmi 3 org..

    ReplyDelete
  25. wani dan lia dri bmb3Bb nk join

    ReplyDelete
  26. shila n syikin nak join gak

    ReplyDelete
  27. kami ber4 sir
    farhana, mira, ayu n cba

    ReplyDelete
  28. azhar, krol, azman, afif n fahmi turut serta..

    ReplyDelete
  29. kembar pon nk join...zila n miza..

    ReplyDelete
  30. semua budak kelas BMB3Db akan join insyaAllah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengelasan Ijazah Sarjana Muda

Ramai diantara pelajar tidak tahu tentang kelas-kelas bagi program ijazah sarjana muda yang sedang pelajar ikuti. Hal ini perlu diketahui kerana setiap kelas mempunyai implikasi tertentu.
Ijazah Sarjana Muda terbahagi kepada 4 kelas: Kelas Pertama (CGPA 3.50 - 4.00)Kelas Kedua Atas (CGPA 3.00 - 3.49)Kelas Kedua Bawah (CGPA 2.20 - 2.99)Kelas Ketiga (CGPA 2.00 - 2.19)
Kebaikan/Keburukan setiap kelas:
Kelas Pertama:Mudah mendapat biasiswa untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Master dan PhDAntara syarat khas untuk biasiswa PhD ke luar negaraMenjadi perhatian syarikat-syarikat (tetapi tidak semua) untuk diterima bekerja.Tidak perlu bayar PTPTN (pinjaman bertukar kepada biasiswa)
Kelas Kedua AtasAntara syarat minima untuk biasiswa Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTMSyarat wajib untuk memohon meneruskan pengajian ke peringkat Sarjana (Master)Ada sesetengah syarikat-syarikat besar menetapkan syarat ini untuk dibenarkan buat latihan praktik.

Kelas Kedua Bawah dan Kelas Ketiga Anda boleh berjaya dalam…

MyNutriBesen

Assalamualaikum, saya terangkan sedikit berkenaan kaedah MyNutriBesen
1) Motivasi
Saya mula berjinak dengan sistem hidropot pada tahun 2015 dengan menggunakan bekas tin susu anak yang tidak digunakan, 
dan seterusnya kepada pot. 

Namun, setelah menggunakan pot, saya mendapati nutripot ada kelemahan yang boleh ditambahbaik. Antara kelemahannya: Hasil tanaman yang sedikitPerlu mengisi semula air baja dalam tempoh masa yang singkat (sekiranya outstation 1-2 minggu atau musim cuti perayaan)Mengguna ruang yang banyak.
Dari situ, saya mengubahsuai kaedah nutripot yang sedia ada dengan mengantikan pasu kepada besen, maka terhasil lah MyNutriBesen.
2) Peralatan
Untuk menghasilkan MyNutriBesen, memerlukan: Tong cat (18 liter) - dapat percumaBesen - RM10Tali mopPVC connector - RM2Jumlah: RM12
3) Cara-cara menghasilkan MyNutriBesen
Step 1) Bersihkan tong dan penutup cat
Step 2) Tebuk penutup cat pada bahagian tengah dengan menggunakan drill. Hole saw yang digunakan adalah bersaiz 19-22inci
Step 3) Tebuk bese…

Geran Penyelidikan: Geran Academic & Research Assimilation (ARAS)

Syukur ke hadrat Illahi memberi diri ini peluang untuk buat research. Dahulu semua aktiviti research yang dijalankan semuanya guna duit sendiri dan duit TAPA. Tapi kali ini, diberikan peluang untuk menjalankan research dengan dana yang diperuntukkan oleh UiTM melalui geran dalaman ARAS sebanyak RM xx,xxx.00. (tak payah la bagitahu disini)
Pentingnya dana ini kerana, segala perbelanjaan seperti: Upah Research Assistant (undergraduate/postgraduate)Conference and Journal FeeKos penginapan dan perjalananPembeliaan buku, software dllakan dibiaya/dibayar hasil daripada dana ini. Alhamdulillah syukur sangat-sangat.