Skip to main content

Penilaian Kendiri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Pada ruangan kali ini, tiada makluman untuk nota, quiz dsb...tujuan post kali ini adalah untuk mendapatkan maklum balas dalam bentuk cadangan & pandangan daripada para pelajar yg saya sayangi, supaya di masa-masa akan datang, saya dapat meningkat mutu pengajaran saya...

saya sedar masih lagi terdapat kelemahan yang ada pada diri saya, yang mana saya tidak sedar, akan tetapi disedari kelemahan itu oleh para pelajar saya...

maka oleh itu saya membuka ruang kepada para pelajar saya untuk memberikan cadangan & pandangan dari segi:

1) Cara pengajaran
2) Interaksi bersama pelajar
3) Personaliti
4) silibus
5) lain-lain perkara

untuk memastikan respon yang diberikan adalah genuine, saya menyarankan agar tidak meletakkan nama atau apa sahaja yg membolehkan saya mengenali siapakah penyampainya....cukuplah hanya memilih "Guest" or "Anynomous"

jangan risau...sebarang cadangan or pandangan saya terima dengan hati yang terbuka...insyaAllah....

Comments

  1. walaupun sir selalu tegas. dan buat saya rasa stress, nak masuk kelas pun rasa takut, lagi2 kalau keja tak siap. tp bagi saya. saya lebih suka belajar dengan lecturer yang macam sir. sekurang2nya saya akan usaha untuk belajar.. tak de la katakan manja sangat.
    lagi satu sir, jangan ajar laju sangat.. kadang2 x sempat nak catch up :)

    terima kasih sir

    ReplyDelete
  2. hahahahahahahhaha..
    mner de laju, ko tu yg slow... klo sir ajar slow nnt exm x lepas ner nk jawab..
    sepatut ny ko ckp cmnih," sir, ajar tuh jgn la pusing2 wat kte org pening je, straight to da point ja dh la"...
    sir steady jer.. xyah nk pening paler, yg spoil ny sk wat org sakit jantong ngan kejutan sir.. tp bes gak.. exm kasi nnt kasi A eh.. tq.. hahhahaa... yg iklas stdent sir sndri.... hahahha...tq sekian..

    ReplyDelete
  3. penilaian wat sir kami..
    1) Cara pengajaran - bgs n berkesan
    2) Interaksi bersama pelajar - sempoi punye..
    3) Personaliti - bgs n kemas..
    4) silibus - lancar n top speed..
    5) lain-lain perkara - leh msk raje lawak..
    senyum2 slalu... renung2 kn.. slamat b'ramah..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikom..
    jejake2 atau gadis2 yg komen kat atas tuh ad betul ny n ad slh jugak.
    harap sir trime komen2 mereke pd pndangan +ve ny la. sy xnk ckp bnyk xnk jugak terkurang cakap, sy jst nk komen sir ajar bgs n ramah.
    sblom exm ni sy nk mntk maap la klo2 ad terkasar bahase o wat slh dlm kls ngan sir yg wat sir terase.(dlm kls segan nk ckp) itu ja la kot. sekian. A.Rosz

    ReplyDelete
  5. yang komen no 2 tu bajet gila! bukan semua orang otak laju mcm kau weh..

    ReplyDelete
  6. salam sir...
    bg saya sir ajar dah cukup bagus dah. cth2 yg sir bg pun sesuai dgn pemahaman saya.. cara sir berinteraksi pun sesuai mgikut keadaan n situasi. still ada gelak2 and that's good enough to make the class alive. personaliti mmg kemas and syllabus pun teratur. u got it on the right way, sir ;)

    dah terlanjur ni saya nak mintak maaf, and harap sgt sir halalkan segala ilmu and tunjuk ajar. sorry jugak klu slalu mnyusahkn sir sbb kena ulang ajar sy even after class hour. terima kasih sir.

    ReplyDelete
  7. sir terbaik!!!!!... i like your style...style sir yg nmpak grg tp sgt baik hati.....ajar satu2...mudah difahami...yg pnting suke sgt3 dgn note2 dri sir lg2 yg ad kotak2 2....algkah bhgianyer klo ad kotak kt final t kan?? kan lebih jimat mase selain dri calculator yg boleh mmbntu tok reduce time 2...

    ReplyDelete
  8. aslmualaikum sir =), first of all, nk mintak maaf kat sir if ad terkutuk belakang ke or marahkan sir, mintak sir halalkan ilmu, tq sir, walaupon sgt stress bile masok kelas sir dsbbkan cara sir psyko kami, tp cara sir berksan sbb ktorg lbih berusaha dlm subjek ni, sy suke cara sir ajar subjek ni sbb sy tau sir cube sdaye upaya nk bg ktorg paham dgn cara yg paling mudah..tq jugak sbb ajar ktorg cara manfaatkan penggunaan kalkulator..hehehehe.. no more words i can say to u, only TQ SIR FOR BEING MY LECTURER AND PLEASE PRAY FOR OUR SUCCESS =D PEACE..

    ReplyDelete
  9. salam sir.
    utk pertama sekali saya nk memohon segala kemaafan jika sy atau kami smua ada mbuat sir marah, tguris hati dan sebagainya.
    - bg saya cara pembelajaran sir amat bkesan kpd kami. contoh2 yg menarik sir telah terapkan kpd kami sbelum sir memulakan bab atau chapter yg baru.
    - sir jugak berinteraksi dgn baik bsama kami. pergi dari meja ke meja jika ada masalah. jarang dilakukan oleh pensyarah sebenarnya dan kami berasa ia satu kelebihan bg kami bila belajar dgn sir. terima kasih utk itu sir.
    - bagi personaliti sir, sir mempunyai perwatakan yg kemas. keep it up!
    - utk silibus alhamdulilah semua berjalan lancar cuma kdg kala ada chapter yg berada dlm top speed sikit tp kami still bleh catch up.
    - utk lain-lain pula, moga carrymark kami semua tinggi. hehehe
    akhir kata terima kasih kerana mgajar kami sir. semoga sir terus maju kehadapan.

    ReplyDelete
  10. bnyakkan wat past year xzem question sir: >
    sory kalau ada silap dan salah mintak halalkan segala ilmu yg sir bagi.tq

    ReplyDelete
  11. mat cempera yg no6 tuh,, xyah duk wat ramai la.. nih nk komen psl sir bkn komen ap yg org komen... sory sir duk wat berombak sir ny blok.. hang xphm cita, hang tak usah nk duk wat lagak maco la.. haha

    ReplyDelete
  12. haha... CHAAAAaa.... Hi sir.. hehe... =D..

    ReplyDelete
  13. mamat penang mana la dok wat ramai 2...pd saya sir ajar saya pham..silibus yg sir gna untuk ajar pn mudah...

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum,
    sir thanks a lot..
    disebabkan sir tegas saya jadi takut untuk main2 n akan selalu siapkan asgment sbb takut malu depan kwn2 yg lain..dsbb kan sy buat tugasan yg sir bg sy fhm apa yg soalan nak...klu xtahu nk buat sy akn refer kwn sbb takut xdapat siapkan asgment nanti kena marah n malu depan classmate..even sir tegas ada lawak dlm tegas tu..itu yg buat sy tak rasa tension sgt nk masuk kelas QMT.. apa2 pun best dapat masuk kelas sir..suka nota yg sir bg..kan bagus klu dapat kotak2 tu sekali masa final..=)

    ReplyDelete
  15. Teman suke dgan care sir ngajor..kirenya paham bebenor le senang cite..nota yang sir bagi pn bergune and mudah teman nak paham.Dari segi ketegasan rase-rasenye teman takde le masalah tang situ..tak taule citenye dgan orang laen..Sebabnye teman tau sir tegas pun untuk mendisiplin kume semue...Sir memang terbaek..time kaseh..

    ReplyDelete
  16. 1) Cara pengajaran
    2) Interaksi bersama pelajar
    3) Personaliti
    4) silibus
    5) lain-lain perkara

    kami hnya nk komen tentang lain2 perkara.tidak terlalu membebankan pelajar dengan bnyak present. kami thu niat sir nk melatih kami supaya biasa dgn present kat depan, tapi nk prepare untuk present membebankan kita org yg bnyak projek lain.klau boleh,post awal nota2 yang kat blok bg memudahkan student2 yg xda internt,xda printer bersedia awl2.. peace

    ReplyDelete
  17. hang kn ramai..gna "kami" collect la duit bli printer..
    dalam library ad makmal pn ad..safe siap2 print kt umah..itu pasal sir bg format pdf...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sir xda suruh pn sape2 yg xda intrnet n xda printer kena kumpul duit ramai2 beli internet n printer...insane

      Delete
  18. Assalamualaikum...
    sejujurnya. saya ta berapa nak phm tujuan saya belajar econometric. apa yang saya tahu, saya kena ikut flow aje..ikut aje pe y sir ajar. dan, macam tu la yang saya bt dlm quiz2 dan test2. tapi, alhamdulillah, still bley jawab. hafal and practise byk2, itulah cara saya belajar econometric.. pepun, syukran jazilan, sir

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum sir !
    terima kasih sir
    saya dapat A dlm subjek econometrics!
    hihi;p

    personaliti dan interaksi = personaliti dan interaksi sir dgn pelajar, xde masalah.sgt mudah didekati dan nak tnye soalan pun tak takot la.hehe. psycho ? tu la yg membuatkan personaliti sir lebih menarik. keep it up ! cewah ! haha

    cara pengajaran dan silibus = cara pengajaran sir ok. faham je. cuma kalau boleh sy n maybe student laen pun lebis suka kalau pengajaran tersusun (bkan maksud sy selama ni tak tersusun) cuma maybe sir boleh arrange balik course outcome supaya tests n quiz dapat dibuat mengikut tarikh2 tertentu. takde la di saat2 akhir semuanye gedebuk nak kene buat.huhu

    Panjang pulak kan comment
    sorry sir kalau comment mengecilkan hati sir
    berharap sir ajar OR sem depan tp sir dah ckp awal2 kan yg sir tak ajar OR.

    all the best sir ! :D

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum..
    Sir terima kasih sir! Saya dpt A dlm semua subjek yang sir ajar hehe. Alhamdulillah..berkat tunjuk ajar sir dan usaha saya..terima kasih sir!

    basically, sy tak ada apa2 masalah dgn cara pengajaran sir..they were almost perfect tp tulah kadang2 tak berlaku mcm yg dirancang..kami faham..cuma mungkin selepas2 ni perkara2 sebegitu dpt diatasi, insyaAllah..blh sy katakan, sir lah satu2nye lecturer yg mempunyai pendekatan yg plg baik dgn student2..sy puji yg tu! hehe..thank you sir for all that, harap sir masih doakan kami anak2 didik sir utk kejayaan yg akn dtg selepas2 ini.. dan kmi turut mendoakan kejayaan sir i.Allah:)

    ReplyDelete
  21. walau pn sya xdapat a,sya bersykur sb itu je sya mampu bt..tima kash bnyak2 sir

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengelasan Ijazah Sarjana Muda

Ramai diantara pelajar tidak tahu tentang kelas-kelas bagi program ijazah sarjana muda yang sedang pelajar ikuti. Hal ini perlu diketahui kerana setiap kelas mempunyai implikasi tertentu.
Ijazah Sarjana Muda terbahagi kepada 4 kelas: Kelas Pertama (CGPA 3.50 - 4.00)Kelas Kedua Atas (CGPA 3.00 - 3.49)Kelas Kedua Bawah (CGPA 2.20 - 2.99)Kelas Ketiga (CGPA 2.00 - 2.19)
Kebaikan/Keburukan setiap kelas:
Kelas Pertama:Mudah mendapat biasiswa untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Master dan PhDAntara syarat khas untuk biasiswa PhD ke luar negaraMenjadi perhatian syarikat-syarikat (tetapi tidak semua) untuk diterima bekerja.Tidak perlu bayar PTPTN (pinjaman bertukar kepada biasiswa)
Kelas Kedua AtasAntara syarat minima untuk biasiswa Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTMSyarat wajib untuk memohon meneruskan pengajian ke peringkat Sarjana (Master)Ada sesetengah syarikat-syarikat besar menetapkan syarat ini untuk dibenarkan buat latihan praktik.

Kelas Kedua Bawah dan Kelas Ketiga Anda boleh berjaya dalam…

MyNutriBesen

Assalamualaikum, saya terangkan sedikit berkenaan kaedah MyNutriBesen
1) Motivasi
Saya mula berjinak dengan sistem hidropot pada tahun 2015 dengan menggunakan bekas tin susu anak yang tidak digunakan, 
dan seterusnya kepada pot. 

Namun, setelah menggunakan pot, saya mendapati nutripot ada kelemahan yang boleh ditambahbaik. Antara kelemahannya: Hasil tanaman yang sedikitPerlu mengisi semula air baja dalam tempoh masa yang singkat (sekiranya outstation 1-2 minggu atau musim cuti perayaan)Mengguna ruang yang banyak.
Dari situ, saya mengubahsuai kaedah nutripot yang sedia ada dengan mengantikan pasu kepada besen, maka terhasil lah MyNutriBesen.
2) Peralatan
Untuk menghasilkan MyNutriBesen, memerlukan: Tong cat (18 liter) - dapat percumaBesen - RM10Tali mopPVC connector - RM2Jumlah: RM12
3) Cara-cara menghasilkan MyNutriBesen
Step 1) Bersihkan tong dan penutup cat
Step 2) Tebuk penutup cat pada bahagian tengah dengan menggunakan drill. Hole saw yang digunakan adalah bersaiz 19-22inci
Step 3) Tebuk bese…

Learn Excel 1: Aktifkan Equation Editor

Assalamualaikum, kepada pelajar yang tidak dapat aktifkan icon Equation pada Microsoft Office, boleh layari laman web berikut:

Link : http://www.technipages.com/word-enable-equation-editor