Skip to main content

QMT 533 - new notes

new notes for chapter 2, pls download....

Comments

  1. ay, ay! captain!

    nice blog now. haha.. hari tu buka nampak hijau putih tak tersusun, tapi sangat lambat load. even my blog yg lagi berat dari tu test buka 10 minit lepas tu lagi laju. this time 5secs dah habis satu page penuh. congrats.

    wow. boleh format komputer.. hehe..

    [ok, i'm obviously out of topic now. c ya 2morrow. I mean, in class.]

    ReplyDelete
  2. salam..sir..kami group CSB3Aq..nak bagitahu yang kami dah dapat data QMT533..kami bagitahu kat sini ye..

    Azimah bt. Azizud-din..2009289348..
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 137
    title:average salary and per pupil spending.

    Syarifah Fatimah bt. Syed Sidki..2009652582..
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 89
    title : output per hour of all persons.

    Nurul Akma bt. Rashid..2009648498..
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 91
    title : nominal and real gross domestic product.

    Mariah bt. Sabar..2009807632..
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 171
    title : inflation rate and unemployment rate.

    ReplyDelete
  3. Ahmad Faiz Bin Sakri...2009485452...
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 90
    title : gold prices, new york stock exchange index, and consumer price index for U.S for 1974-2006....

    ReplyDelete
  4. AHMAD FAIZ BIN SAKRI

    back up data

    http://orion.math.iastate.edu/burkardt/data/regression/x06.txt

    ReplyDelete
  5. Wan Nor Farhan bt Wan Abdul Rahman...2009275222..
    data dr buku BASIC ECONOMETRICS PAGE 274..
    title : savings and personal disposable income

    ReplyDelete
  6. xdapat lg data..mana mau cari..sudah penat mencari2..someone..help me pliz....

    ReplyDelete
  7. Ahmad Aiman B. Dahakim
    data dari buku Econometric Page 666
    title:Investment,Sales and Interest rate,US,1960-1999.

    ReplyDelete
  8. Wan Nor Farhan Bt Wan Abdul Rahman
    back up data

    BASIC ECONOMETRICS page 358
    Title : US imports,GDP and CPI 1975-2005

    ReplyDelete
  9. Akmal Nadia Bt. Zainul Abidin...2009247292
    data dari 1)http://lib.stat.cmu.edu/datasets/bodyfat
    Title : bodyfat
    2)BASIC ECONOMETRICS page 364(back up data)
    Title : chemicals in cheese

    Nor Fadzilah Bt. Saat...2009610552
    data dari
    1)http://lib.stat.cmu.edu/datasets/ships
    Title : ships
    2)BASIC ECONOMETRICS page 667(back up data)
    Title : Compensation,productivity, and unemployement rate united states,1960-1999

    Nurul Amal Bt. Hassan...2009852272
    data dari 1)http://lib.stat.cmu.edu/datasets/kidney
    Title : kidney
    2)BASIC ECONOMETRICS page 428(back up data)
    Title : Index of real compensation and productivity.

    Nor Hidayu Bt. Mat Nor...2009698532
    data dari 1)http://lib.stat.cmu.edu/datasets/cloud
    Title : cloud
    2)BASIC ECOMNOMETRIC page 650(back up data)
    Title : Inventories Y and sales X, US manufacturing,and constructed Z's.

    ReplyDelete
  10. Nurain Aniza bt Mohd Zawawi..2009843994
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 274
    title: Saving and personal Disposable income US 1970-2005

    Nadirah bt Hasan..2009801946
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 667
    title: Compensation Productivity and Unemployment Rate US 1960-1999

    Nuraisha bt Md Jaini...2009447432
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 666
    title: Investment, Sales and Interest rates Us 1960-1999

    Amar Safuan bin Ismail...2009435062
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 52
    title: Food and Total Expenditure

    Norsyuhada bt Mohd Jusoh...2009204282
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 225
    title: Real Consumption Expenditure, real Income, real Wealth and Real Interest rate for the US 1947-2000

    ReplyDelete
  11. wan nur afifah bt wan mustapha...2009434788
    data dr bku BASIC ECONOMETRICS PAGE 52
    title:food and total expenditure

    nur baiti bt abd talif...
    data dr bku BASIC ECONOMETRICS PAGE 628
    title: PPCE and PPDI,1959-2006

    amirah kamaliah bt abdul wahid...2009661248
    www.dentalstudentbooks.com/dental_school_statistics.html

    ReplyDelete
  12. ainatul syamahir
    data dr bku BASIC ECONOMETRICS PAGE 650
    title:inventories and sales us manufacturing an constructed

    nur amalina mohd fikri
    data dr bku BASIC ECONOMETRICS PAGE 90
    title:gold price,new york stock exchange index and consumer price index for us for 1974-2006

    ReplyDelete
  13. Nuraisha bt Md Jaini...2009447432
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 428
    title: indexes of real compensation and productivity, us 1960-2005.

    ReplyDelete
  14. 428, 667, 274 da ada.. tp yang ada dua tu bg la satu ek... hehehe

    ReplyDelete
  15. Nadirah bt Hasan..2009801946
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 709
    title:money, gdp, interest rate, and consumer price index, us, 1970-2006

    ReplyDelete
  16. [back up data]
    Nadirah bt Hasan..2009801946
    data dari buku BASIC ECONOMETRIC PAGE 547
    title:hypothetical data on home ownership and income

    ReplyDelete
  17. saya dah dapat..saya sangat gumbira..terima kasih kawan2..hehehe

    ReplyDelete
  18. AMALINA MISRAN
    2009493954
    CSB3AQ
    http://lib.stat.cmu.edu/DASL/Datafiles/cigcancerdat.html

    ReplyDelete
  19. NORSYUHADA BT MOHAMAD JUSOH
    2009204282
    CSB3AQ

    http://lib.stat.cmu.edu/DASL/Datafiles/cigcancerdat.html

    data saye same ngn Amalina..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengelasan Ijazah Sarjana Muda

Ramai diantara pelajar tidak tahu tentang kelas-kelas bagi program ijazah sarjana muda yang sedang pelajar ikuti. Hal ini perlu diketahui kerana setiap kelas mempunyai implikasi tertentu.
Ijazah Sarjana Muda terbahagi kepada 4 kelas: Kelas Pertama (CGPA 3.50 - 4.00)Kelas Kedua Atas (CGPA 3.00 - 3.49)Kelas Kedua Bawah (CGPA 2.20 - 2.99)Kelas Ketiga (CGPA 2.00 - 2.19)
Kebaikan/Keburukan setiap kelas:
Kelas Pertama:Mudah mendapat biasiswa untuk melanjutkan pengajian ke peringkat Master dan PhDAntara syarat khas untuk biasiswa PhD ke luar negaraMenjadi perhatian syarikat-syarikat (tetapi tidak semua) untuk diterima bekerja.Tidak perlu bayar PTPTN (pinjaman bertukar kepada biasiswa)
Kelas Kedua AtasAntara syarat minima untuk biasiswa Tenaga Pengajar Muda (TPM) UiTMSyarat wajib untuk memohon meneruskan pengajian ke peringkat Sarjana (Master)Ada sesetengah syarikat-syarikat besar menetapkan syarat ini untuk dibenarkan buat latihan praktik.

Kelas Kedua Bawah dan Kelas Ketiga Anda boleh berjaya dalam…

MyNutriBesen

Assalamualaikum, saya terangkan sedikit berkenaan kaedah MyNutriBesen
1) Motivasi
Saya mula berjinak dengan sistem hidropot pada tahun 2015 dengan menggunakan bekas tin susu anak yang tidak digunakan, 
dan seterusnya kepada pot. 

Namun, setelah menggunakan pot, saya mendapati nutripot ada kelemahan yang boleh ditambahbaik. Antara kelemahannya: Hasil tanaman yang sedikitPerlu mengisi semula air baja dalam tempoh masa yang singkat (sekiranya outstation 1-2 minggu atau musim cuti perayaan)Mengguna ruang yang banyak.
Dari situ, saya mengubahsuai kaedah nutripot yang sedia ada dengan mengantikan pasu kepada besen, maka terhasil lah MyNutriBesen.
2) Peralatan
Untuk menghasilkan MyNutriBesen, memerlukan: Tong cat (18 liter) - dapat percumaBesen - RM10Tali mopPVC connector - RM2Jumlah: RM12
3) Cara-cara menghasilkan MyNutriBesen
Step 1) Bersihkan tong dan penutup cat
Step 2) Tebuk penutup cat pada bahagian tengah dengan menggunakan drill. Hole saw yang digunakan adalah bersaiz 19-22inci
Step 3) Tebuk bese…

Geran Penyelidikan: Geran Academic & Research Assimilation (ARAS)

Syukur ke hadrat Illahi memberi diri ini peluang untuk buat research. Dahulu semua aktiviti research yang dijalankan semuanya guna duit sendiri dan duit TAPA. Tapi kali ini, diberikan peluang untuk menjalankan research dengan dana yang diperuntukkan oleh UiTM melalui geran dalaman ARAS sebanyak RM xx,xxx.00. (tak payah la bagitahu disini)
Pentingnya dana ini kerana, segala perbelanjaan seperti: Upah Research Assistant (undergraduate/postgraduate)Conference and Journal FeeKos penginapan dan perjalananPembeliaan buku, software dllakan dibiaya/dibayar hasil daripada dana ini. Alhamdulillah syukur sangat-sangat.